دنبال میکنم

تخفیفات شگفت انگیز در صفحه اینستاگرام الکتروو

پیام میفرستم

پشتیبانی سریع واتساپ فروشگاه الکتروو

اطلاعیه * درگاه پرداخت اینترنتی راه اندازی شده است*

شماره تماس: 02100000

0

عضویت

پس از وارد کردن آدرس ایمیل لینکی به ایمیل شما ارسال میگردد که حاوی لینک تعیین رمز عبور است.

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی توضیح داده شده است.

تریستور (Thyristor) چیست؟ زاویه آتش تریستور چیست؟

تریستور / نیمه هادی SEMIKRON یک کلید یک جهته است و جریان در آن همیشه از آند به سمت کاتد برقرار می‌شود و اگر بخواهیم جریان دوطرفه داشته باشیم باید دو تریستور / نیمه هادی را به صورت برعکس با هم موازی کنیم.

تریستور یک نیمه‌رسانای قدرت است و به صورت یک قطعهٔ چهار لایه‌ای P-N-P-N ساخته می‌شود. تریستورها ۳ پایانهٔ آند، کاتد و گیت دارند. پایهٔ آند با A، کاتد با K و گیت ( دروازه ) با G نمایش داده می‌شوند که از این میان آند و کاتد به مدار قدرت متصل می‌شوند و گیت جریان کمتری دارد. تریستورها در دو حالت پایدار روشن و خاموش مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

پایه های آند وکاتد در واقع دو سر یک کلید هستند و پایه ی گیت هم نقش شستی کلید را دارد که با زدن آن جریان الکتریکی قطع و وصل می شود.تریستور فقط از یک سو میتواند جریان الکتریکی را هدایت کند. یعنی آند همیشه باید به طرف مثبت وکاتد به طرف منفی باشد. این قطعه در واقع کلیدی است که فقط در جریان DC دقیقآ مثل کلید معمولی عمل میکند و در جریان های AC مثل کلید معمولی عمل نمیکند.

تریستور (Thyristor)
16 آوریل 2023
admin
آموزش الکترونیک
35 بازدید

تریستور یک نوع قطعه‌الکترونیکی است که به صورت کنترل شده مقاومیت خود را تغییر می‌دهد. تریستور به عنوان یک سوئیچ الکترونیکی عمل می‌کند و در دستگاه‌های الکترونیکی و قدرت استفاده می‌شود.

کاربردهای تریستور عبارتند از:

  • کنترل سرعت موتورها: تریستور به عنوان یک مداح الکترونیکی استفاده می‌شود تا سرعت موتورها را کنترل کند.
  • تنظیم نور ال ای دی: با استفاده از تریستور می‌توان نور ال ای دی‌ها را تنظیم کرد و از انرژی برنامه‌ریزی شده کاهش مصرف کرد.
  • داکت فراگیر: تریستور به عنوان یک داکت فراگیر عمل کرده و در مدارهای خاصی که نیاز به راه‌اندازی برق لحظه‌ای دارند، استفاده می‌شود.
  • تغییر ولتاژ: تریستور به عنوان یک دستگاه تغییر ولتاژ استفاده می‌شود.

.

تریستور یک ترانزیستور قدرت است که برای سوئیچ کردن سیگنال های بزرگ استفاده می شود. تریستور یک دستگاه نیمه هادی است که قابلیت کنترل جریان برق را دارا می باشد. در عمل برقراری یا قطع را به طور کامل کنترل می کند.
تریستور به طور کلی در این دسته قرار می گیرد که ولتاژ و جریان از طریق آن پله ای و ناپیوسته قابل تنظیم است. تفاوت اساسی بین ترانزیستورها و تریستورها در عملکرد آنهاست.
توضیح دیگری در مورد عملکرد تریستور به نام “شیار” وجود دارد که توسط جریان پایه تعریف می شود. در واقع شیار مجزا از ناحیه P مثبت و دیود N منفی به نام P-N-P-N تشکیل شده است و تریستور بین منبع و زمین قرار دارد.
یکی از کاربردهای شایع تریستور در الکترونیک صنعتی است. این درجه حرارت بالا و مقاومت برقی بالا را دارد که جریان های بزرگ را به خوبی تحمل می کند. تریستور ها معمولا در مدارهای کنترلی استفاده می شوند که برای کنترل ولتاژ و جریان چرخه عملکرد ساخته شده است. همچنین تریستورها در تکنولوژی های قدرتی استفاده می شوند که به عنوان سوئیچ های الکترونیکی کار می کنند.

نحوه روشن کردن تریستور :

ابتدا قدرت الکتریکی را قطع کنید و اطمینان حاصل کنید که تمام قدرت جریان برداشت شده است.
تریستور را با استفاده از دسته ها و حکم می توانید روشن کنید.
قدرت الکتریکی را مجددا به تریستور اعمال کنید و اطمینان حاصل کنید که برق برای تریستور فعال شده است.
تریستور باید به طور خودکار روشن شود و به حالت هدایت تغییر کند.